Първите 2000 затворници от новия затвор в Салвадор, в който ще

...
Първите 2000 затворници от новия затвор в Салвадор, в който ще
Коментари Харесай

Нов затвор в Салвадор прие първите си затворници

Първите 2000 пандизчии от новия затвор в Салвадор, в който ще бъдат настанени над 40 000 обвинени гангстери, обект на " войната " на президента Найиб Букеле с престъпността, дойдоха в пандиза в петък, заяви Агенция Франс Прес.

Букеле заяви в Туитър, че " призори, в границите на една интервенция, прехвърлихме първите 2000 членове в Центъра за задържане на терористи (CECOT) " - който съгласно него е най-големият мегазатвор в Америка.

Букеле прибавя:  " Това ще бъде техният нов дом, където ще живеят десетилетия наред, всички смесени, без да могат да нанасят повече щета на популацията ".

Президентът разгласява видеоклип, на който се виждат боси, татуирани мъже, облечени единствено в бели боксерки, наведени и с ръце зад бръснатите си глави.

Тук те са подредени компактно един до различен, като всеки от тях е седнал с краката си от двете страни на мъжа пред него, до момента в който въоръжени охранители с шлемове ги гледат.

" В килиите няма да има матраци ", съобщи пред публицисти началникът на пандиза, който носеше ски маска, с цел да отбрани самоличността си, при представянето на плана.

Въпреки че пандизът е оборудван със зали за хранене, зали за извършения и маси за тенис на маса, те са предопределени извънредно за прилагане от надзирателите, написа news.bg.

Затворниците ще напущат килията единствено за правосъдни съвещания посредством видеоконферентна връзка или за наказване в изолационна килия без прозорци и осветяване.

Около 63 000 хипотетични членове на банди са събрани, откогато преди месеци Букеле разгласи изключително състояние, позволяващо арести без правосъдни заповеди в измъчваната от принуждение страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР